3 Eylül 2013 Salı

Parmezan pendiri


Deməli belə..Axrıncı oxuduğum əsərdə Parmezan adlı pendir növü ilə tanış oldum..Yalnız varlığını bildim..Kiçicik araşdırmadan sonra isə onun haqqında bəzi şeyləri öyrənmiş oldum..
bu pendir İtaliya pendiridir..Həm yağsızdır,həm də çox sərt..Yağsız inək südündən hazırlanır..16 litrdən bircə kq pendir alınır.minimum 12 aya hazır olur.Aha payızda hazırlanan pendirlər sən demə yağsız olurmuş..bu növ pendirdə əsasən payız fəslində hazırlanır..və buna görə də yağsız və quru olur..Yəni,tam mənlik :)
Bu pendir sterlizavat olunmamış süddən hazırlandığı üçün tərkibindəki bütün vitaminlər ölmür..Yox,mənlik deyil bu pendir :(
   Protein,kalsium və B vitamini ilə zəngindir..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder